Wie zijn wij - MoveHs | MoveHs

Het ontstaan van MoveHs

op-tafel-medium

Viola de Vries is de oprichtster van MoveHs. Zij heeft zelf een moeizame weg doorlopen met haar haarverlies. Op haar 17e werd zij voor het eerst geconfronteerd met Alopecia Areata, waarbij ze al haar haar verloor. In de loop der jaren kwam het haar weer terug, maar viel het ook weer meerdere keren uit, het haarprobleem bleek erg grillig vooral in het beginstadium, totdat het chronisch werd.

Viola heeft veel onderzoeken ondergaan bij dermatologen en in Academische Ziekenhuizen. Daar werd geen aandacht besteed aan de psychische impact van het haarverlies, die heftig was. Een andere gezichtuitdrukking en uiterlijk, het leren omgaan met je onzekerheid, zoeken naar een haaroplossing en goede betrouwbare haarwerker, een web van pruikenleveranciers en haarwerkbedrijven.

Ze heeft regelmatig grote sommen geld neergeteld bij haarwerkers voor haaroplossingen die niet werkten, of er werden beloften gedaan die niet werden nagekomen. Het resultaat was vaak teleurstellend en maakte haar diep ongelukkig.

In de loop der jaren heeft Viola verschillende soorten haaroplossingen uitgeprobeerd en getest. Ze heeft onderzoek gedaan in binnen- en buitenland, meegewerkt aan het ontwikkelen van betere en nieuwe haar concepten. De insteek hiervan was en is: ” geen  verschil zien tussen de haaroplossing of het haarwerk en je eigen haar”. Zo weinig mogelijk verschil  ervaren tussen de periode “voor en na de ziekte”. Weer jezelf kunnen zijn, je veilig voelen en alles kunnen doen, met zelfvertrouwen weer meedoen en participeren zoals voorheen, zonder je beperkt te voelen.

Het stille verdriet

“Regelmatig word ik geconfronteerd met de angst voor het haarverlies, en het stille verdriet wat gepaard gaat met haarverlies. De “schaamte waar vrouwen mee worstelen”’ zegt Viola. Vooral de chronische vorm waarbij je iedere dag weer wordt geconfronteerd met je haarverlies is ingrijpend, of het nu een Alopecia Androgenetica of Alopecia Areata is, het maakt weinig uit. Maar ook de tijdelijke vorm voor vrouwen die chemo of radio therapie moeten ondergaan. “Zo was ik zeer verbaasd dat vrouwen met een levensbedreigende ziekte, die soms chemo, amputatie, of bestraling hadden ondergaan, ondanks hun strijd met de dood, vaak het bangst waren voor het moment van haarverlies, of het moment dat het haar afgeschoren moest worden”.

Met haar ervaringen en kennis geeft Viola MoveHs op transparante wijze vorm. Zij denkt mee, adviseert en zoekt naar een passende oplossing voor iedereen die met een haar probleem worstelt.

In haar vrije tijd is Viola nog op andere manieren actief in patiëntenverenigingen en -organisaties. Zo zet zij zich in voor nieuwe onderzoeksresultaten, een kwaliteitskeurmerk binnen de haarwerk branche, erkende en vakgerichte transparante scholing die er tot op heden nog steeds niet is, en betere dekkingsmogelijkheden binnen het zorgverzekeringswezen.

Door haar ervaringen werd Viola de laatste jaren vaak om advies, begeleiding en hulp gevraagd bij het zoeken naar een goede haaroplossing of naar een goede leverancier. Omdat ze ervaringsdeskundige is, werd ze ook gevraagd om verschillende  concepten voor een haarwerk fabrikanten waar ze goede ervaringen mee had uit te dragen, waardoor Viola het idee kreeg om met haar kennis als kapster en ervaringsdeskundige, MoveHs op te richten.

Inmiddels zijn bv.onze haaraanvullingen voor sporters ontwikkeld. Vrouwen die op hoog niveau sporten in o.a. de hockey sport, kick boxen, volleyballen, kunnen zich op de wedstrijd concentreren ipv. hun haar.  Het geeft zoveel bewegingsvrijheid als je veilig vanalles kunt doen.

Viola heeft de kappers opleiding afgerond, en diverse andere scholingen in het buitenland, waaronder specialisatie haarwerken ontwerpen en vervaardigen. 

Lees meer over ons team, die ook ervaringsdeskundige zijn en kunnen helpen;

Viola
Davy
Mariella
Marjorie
Christel

Bedrijfsvideo

5/5

Wat een geweldig bedrijf! Viola en Danique begrijpen de mensen met haarproblemen en doen er met veel liefde alles voor om de mensen weer mooi en blij te maken!

5/5

Al jaren heb ik last van haarverlies. Omdat ik niet anders gewend was, stond ik er niet bij stil dat er iets aan de hand zou kunnen zijn. Ik dacht dat dit gewoon iets was dat bij mij hoorde.

MoveHs
H. ter Kuilestraat 131
Operetteweg 7
7547 BC Enschede
1323 VJ Almere

Copyright 2012 - 2018 MoveHs Pure & Natural Hair Solutions | Leverings Voorwaarden | Sitemap