Viola de Vries | MoveHs

Viola de Vries

viola-op-tafel-medium

Haar is mijn passie, ik ben haarwerkspecialist/ontwerpster bij MoveHs. Als ervaringsdeskundige heb ik zelf ervaren hoe moeilijk de zoektocht kan zijn om een goede haaroplossing te vinden.“Wij gaan niet dood aan haarverlies”, maar ik ervaar regelmatig het stille verdriet en schaamte bij mijn cliënten die worstelen met haarverlies. Mijn uitdaging en drijfveer is de glimlach terug te krijgen bij deze mannen en vrouwen, niet te hoeven voelen dat je anders bent en dat je er mag zijn met of zonder haar. Daarbij hoop ik dat haarverlies uit de anonimiteit komt en bespreekbaar wordt gemaakt.

In de loop der jaren heb ik zelf alle soorten haar, kapconstructies met verschillende bevestigings methodes gedragen en ook uitgetest. Telkens liep ik tegen dingen aan waar ik me erg onzeker bij voelde. Synthetisch haar, dik en stug echthaar, slecht zittende caps die verschoven en waarmee je je niet teveel durfde te bewegen of over straat durfde te gaan in weer en wind. Ik ben wel eens uitgelachen en leed in stilte, en durfde op een gegeven moment amper de deur nog uit. Op latere leeftijd besloot ik in het buitenland op zoek te gaan naar een goede haaroplossing omdat ik het in Nederland niet kon vinden. Ik kwam in aanraking met fabrikanten maar ook met designers waar ik als testmodel heb mee helpen ontwikkelen in betere haarwerken en nieuwe bevestigingsmethodes, maar ook in medicinale lijmen en tapes. Ik werd na verloop van tijd de beste ontwerpster van mijn eigen haarwerken.

Van beroep was ik arbeidsdeskundige maar in mij vrije tijd was ik o.a. actief als vrijwilligster bij een patiëntenvereniging en probeerde lotgenoten te helpen met gesprekken maar ook bij zoeken naar een goede haarwerker. Iemand die chronisch haarverlies heeft moet immers 365 dagen per jaar iets dragen en de haaroplossing moet voldoen aan veel eisen. Totdat een journalist mij interviewde en zei “wat heb jij een kennis over haar en techniek”, je moet er wat mee gaan doen. Na hier goed over nagedacht te hebben besloot ik mijn werk vaarwel te zeggen, en nog één keer in mezelf te investeren.

Ik ging iedere avond naar de kappersopleiding, en werkte overdag in een kapsalon om knip en kleur vaardigheden onder de knie te krijgen. Ik haalde mijn diploma’s in sneltrein vaart en deed aansluitend in het buitenland aanvullende haarwerk en ontwerp opleidingen. Mijn uiteindelijke doel was om als zelfstandig haarwerker aan de slag te gaan en mooie maatwerken te ontwerpen en vervaardigen. Ik wilde op deze manier verbeteringen door voeren in draagcomfort maar ook in design en kwaliteitshaar. Beide onderdelen waren en zijn nog vaak het ondergesneeuwde kindje in de haarwerkbranche was en is mijn ervaring. Bovendien wilde ik de mannen en vrouwen een stukje zelfvertrouwen en natuurlijke beauty terug geven. Een hulpmiddel is immers een hulpmiddel, dit betekent echter niet dat je dit constant moet voelen en ervaren!!

Inmiddels kan ik zeggen dat mede door mijn bijdrage, MoveHs innoveert in de ontwerpen van de mooiste haaroplossingen uit de haarlijn by MoveHs. Ik vind daarnaast vooral, creativiteit, en aandacht naar de cliënt toe, een heel belangrijk punt om zo tot een goed ontwerp te komen van een mooie haaroplossing, die een stuk eigenwaarde, en zelfvertrouwen terug geeft

 

5/5

Wat een geweldig bedrijf! Viola en Danique begrijpen de mensen met haarproblemen en doen er met veel liefde alles voor om de mensen weer mooi en blij te maken!

5/5

Al jaren heb ik last van haarverlies. Omdat ik niet anders gewend was, stond ik er niet bij stil dat er iets aan de hand zou kunnen zijn. Ik dacht dat dit gewoon iets was dat bij mij hoorde.

MoveHs
H. ter Kuilestraat 131
Operetteweg 7
7547 BC Enschede
1323 VJ Almere

Copyright 2012 - 2018 MoveHs Pure & Natural Hair Solutions | Leverings Voorwaarden | Sitemap