Vergoedingen 2018 aanschaf en levensduur van je haaroplossing | MoveHs

Vergoedingen 2018 aanschaf en levensduur van je haaroplossing

25-nov-2017 12:18

Rond de 18e november ieder jaar worden de premies en vergoedingen van zorgverzekeraars weer bekend gemaakt. Om helderheid te krijgen wat voor jouw de beste polis is in aansluiting op het dragen van een haaroplossing die bij je past, dien je met een aantal zaken rekening te houden. De polissen en de voorwaarden worden bijna jaarlijks aaangepast, en de vergoeding op haaroplossingen worden de laatste jaren telkens naar beneden bijgesteld. De voorwaarden zijn soms drastisch aangepast.

Naast het haarverlies kunnen ook andere ziektekosten meespelen die voor je belangrijk zijn bv. fysiotherapie, of vergoedingen van bepaalde medicatie of behandelingen. Houd hier rekening mee en maak een reken sommetje. Hieronder de uiteenzetting over vergoedingen, top-5 polissen en levensduur van haaroplossingen.

Welke polis geeft hoogste dekking bij aanschaf van je haarwerk

 

Voor de haarwerken/hulpmiddelen kan je het beste als volgt te werk gaan om helderheid te krijgen in premies en vergoedingen:

 • Bereken wat een nieuwe haaraanvulling kost en wat de levensduur is van je haaroplossing
 • Bekijk en vergelijk wat de aanvullende premie is naast de basisvergoeding van € 431,00 waar iedereen met een medische indicatie recht op heeft. Bedenk daarbij ook dat het eigen risico van € 385,00 in mindering wordt gebracht
 • Bereken wat de basispremie is en premie van de aanvullende verzekering op jaarbasis
 • Kijk op welke moment je beslist moet vervangen, hoe vaak dat is, en wat er naast de vergoedingen door jezelf bijbetaald moet worden voor een haarstuk
 • Indien je ook gebruik maakt van bv. camouflage therapie bij wenkbrauw of wimperverlies of bij vitiligo kijk dan ook naar deze dekkingen en wat een behandeling kost per jaar.
 • Vergelijk de maandpremies en van verschillende zorgverzekeraars met de voorwaarden en bel met de verzekering als iets in de voorwaarden niet helemaal duidelijk is. Laat een specifieke toezegging altijd per email door de zorgverzekeraar vast leggen of op papier zetten.
 • Vraag naar de voorwaarden en mogelijkheden van de reserve regeling van haarwerken als je chronisch haarverlies hebt
 • Kijk op onze site en vergelijk https://www.movehs.nl/vergoedingen/ Bel MoveHs voor hulp als je er niet uitkomt. We helpen je graag verder

Top 5 beste zorgverzekeraars vergoeding haaroplossingen 

De basisvergoeding voor 2018 bedraagt € 431,00. Deze basis vergoeding ontvangt iedere Nederlander voor een haaroplossing wanneer er een medische indicatie aanwezig is. Aanvullend verzekeren kan dus noodzakelijk zijn. Lees verder en klik op de button voor de premievergelijkingen https://www.movehs.nl/vergoedingen/

 1. Delta Lloyd Top  € 1.500,- per jaar aanvullend  (ook camouflagemiddelen)
 2. Delta Lloyd Comfort € 1.250,- per jaar aanvullend (ook camouflagemiddelen)
 3. Delta Lloyd Compleet en Ohra € 1.000,- per jaar aanvullend (ook camouflagemiddelen)
 4. Ohra Extra aanvullend  € 500,- per jaar aanvullend
 5. VGZ Best  € 500,- per jaar aanvullend

 Gemiddelde levensduur van haaroplossingen

 • Synthetische haarwerken 6 maanden, 2 per jaar bij intensief dragen. Onderga je chemotherapie dan volstaat 1 haaroplossing per jaar, omdat het haarwerk niet hele dagen wordt gedragen
 • Aziatisch ontschubt echthaar 6 maanden bij intensief dragen, korter wanneer met het haarstuk wordt geslapen, dan 2 tot 3 haarstukken per jaar
 • Remy bewerkt echthaar 9 tot 12 maanden. Wanneer er met het haarstuk wordt geslapen 2 haarstukken per jaar
 • Europees onbehandeld echthaar 12 tot 24 maanden. Wanneer er met het haarstuk wordt geslapen gemiddeld 1,5 per jaar
 • Europees ontschubt echthaar, 6 tot 9 maanden

Voor ieder type haar of vezel geldt een aparte verzorging en levensduur.

Meerdere factoren duurzaamheid

Er zijn richtlijnen waarbij rekening moet worden gehouden bij het bepalen van de levensduur, waaronder intensiteit van het dragen, haarlengte, actief sporten en/of ermee geslapen wordt.

Zo kunnen bij veel sporters en een actief leven, transpiratie en huidzuur op de knoping uitwerking hebben, haren kunnen hierdoor afbreken. Bij een ambachtelijk gemaakt haarwerk is er voorzien in dubbele netting en goed knoopwerk. Regelmatig wassen, 1 tot 2 keer per week en verzorgen van de haaroplossing is echte  noodzaak. Bij een perrmanente bevestging wordt er met het haarstuk geslapen, wat de levensduur verkort, echter als je op satijnslopen slaapt zal er minder schade optreden. Ook hier geldt weer wassen en verzorgen is een aandachtspunt voor levensbehoud.

Als stelregel kun je ervan uitgaan dat een kortere haarlengte minder weerstand geeft bij veel bewegen door bijv. wrijving van de haren over de schouders dan een lang haar. Een ontschubt haar daarentegen mag weer niet zo vaak gewassen worden omdat het teveel bewerkt is met chemicaliën en kleur, de schubben van het haar ontbreken, waardoor meer klitten ontstaan en met het borstelen in het haarstuk getrokken wordt aan de haren en kale plekken ontstaan.

Al deze punten dien je op een rij te zetten. Misschien moet je je keuze herzien in de aanschaf van een passende haaroplossing met een passende polis. Informeer wanneer je voor duurzaamheid kiest, ook naar de mogelijkheden van het spaarsysteem wat MoveHs haar cliënten aanbiedt om fijne en natuurlijke haarstukken betaalbaar te houden en blijven dragen.

 

Kom je er niet uit, bel ons voor hulp https://www.movehs.nl/bel-mij-terug/

5/5

Wat een geweldig bedrijf! Viola en Danique begrijpen de mensen met haarproblemen en doen er met veel liefde alles voor om de mensen weer mooi en blij te maken!

5/5

Al jaren heb ik last van haarverlies. Omdat ik niet anders gewend was, stond ik er niet bij stil dat er iets aan de hand zou kunnen zijn. Ik dacht dat dit gewoon iets was dat bij mij hoorde.

MoveHs
H. ter Kuilestraat 131
Operetteweg 7
7547 BC Enschede
1323 VJ Almere

Copyright 2012 - 2018 MoveHs Pure & Natural Hair Solutions | Leverings Voorwaarden | Sitemap