“Ook in de spotlights moet mijn haar goed zitten”

Dit is Mirjam von Eigen, zangeres. Je zult haar vaak zien bij Move Hairsolutions. Steeds met een ander kapsel, want Mirjam is het komende jaar ons vaste fotomodel.

Terug naar verhalen Neem contact op

Dit is Mirjam von Eigen, zangeres. Je zult haar vaak zien bij Move Hairsolutions. Steeds met een ander kapsel, want Mirjam is het komende jaar ons vaste fotomodel.


Mirjam lééft voor de muziek en dat is nooit anders geweest, vertelt ze. Al van jongs af aan wist ze wat ze wilde. Zangeres worden. Daar deed ze alles voor. De liefde voor muziek kreeg ze met de paplepel ingegoten: “Mijn moeder zong, speelde gitaar en speelde orgel in de kerk. Zij heeft me altijd gesteund om mijn droom waar te maken.”

Pop, rock, soul & dance

Dat is gelukt, want inmiddels reist Mirjam als zangeres de hele wereld rond. Ze beperkt zich daarbij niet tot één stijl: “Ik zing pop, rock, soul en dance.” De afgelopen periode stond vooral in het teken van Elvis Presley, vertelt ze. Zo deed ze onder meer mee aan een reeks Europa Arena-tournees met het Londen Philharmonic Orchestra en Priscilla Presley: een grootse show rond oude live-opnamen van ‘the King’. Maar ze doet nog veel meer. “Naast optredens als lead- of backing vocals zangeres doe ik ook studiowerk. Soms zing ik commercials in. En ik ben zangdocent en zangcoach voor gevorderden.” Van origine is Mirjam Duitse; als 18-jarige kwam ze naar Enschede. “Een vriend had me gewezen op de open dag van de Popacademie, een hbo-opleiding. Het sfeertje sprak me meteen aan, het deed me denken aan Rockpalast. Na mijn studie werkte ik er enige tijd als hoofdvak-zangdocent. Al tijdens mijn studietijd stond ik als zangeres in het voorprogramma van Udo Lindenberg.”

Haar stylen

Bij toeval kwam Mirjam bij Move Hairsolutions terecht. “Vanwege het vele optreden moet ik mijn haar heel vaak stylen. Dat geeft op den duur toch schade. Daarom besloot ik eens te kijken of ik ook haarwerken kon dragen bij optredens. Dat zou me ook nog eens veel tijd kunnen schelen, omdat ik het niet hoef te stylen. Maar het is niet gemakkelijk om een haarwerk te vinden dat er ook in het podiumlicht goed uitziet. Synthetisch haar glimt zo, daarom wilde ik liever echthaar. Bovendien beweeg ik veel op het podium en het is erg warm onder al die lampen. Mijn haar moet dan wel goed blijven zitten en soepel vallen, zonder te klitten of slierterig te worden.”

Mooi en praktisch

Iemand tipte haar om eens te gaan kijken bij Move Hairsolutions. “Viola liet me allerlei kleuren en modellen passen en zei verbaasd: ‘Jou staat ook alles!’ Daarom kwam ze op het idee om me een jaar als model in te zetten.” Mirjam koos uiteindelijk voor een haarwerk van Europees echthaar uit de nieuwe Luxury-serie: lang en glamourous, maar wel natuurlijk. “Mooi en toch praktisch, want het blijft tijdens optredens goed in model. En toch kan ik het ook gemakkelijk stylen als ik dat wil.”