“Ik voelde me compleet overrompeld”

Haarverlies kan zich heel plotseling voordoen. Ineens zit je bij een haarwerker voor een probleem dat je zelf nog nauwelijks kunt bevatten. En dan kan het helaas ook zomaar gebeuren dat je je laat overrompelen. Dat overkwam ook Monique.

Terug naar "Klanten over ons"

Haarverlies kan zich heel plotseling voordoen. Ineens zit je bij een haarwerker voor een probleem dat je zelf nog nauwelijks kunt bevatten. En dan kan het helaas ook zomaar gebeuren dat je je laat overrompelen. Dat overkwam ook Monique.


“Mijn vaste kapper merkte het ook op: er werd steeds meer hoofdhuid zichtbaar door mijn van nature al vrij dunne haar. Ik had al een tijdje het idee dat mijn haar geleidelijk uitviel, maar nu werd het ineens echt een probleem. De kapper verwees me naar een collega die tevens haarwerkleverancier was. Die zou me kunnen adviseren over mogelijke oplossingen.” Voor Monique was dat een stap die ze niet zomaar een-twee-drie durfde te zetten. “Ik stak mijn haar altijd op een bepaalde manier op, zo kon ik goed verbergen dat het dun was. Maar nu hielp dat niet meer genoeg.” Dat beperkte haar in haar doen en laten. “Ik ging bijvoorbeeld met mijn rug naar de muur staan als ik ergens was, zodat mensen mij niet van achteren konden zien.” Ze was inmiddels zo wanhopig dat ze besloot de stap te wagen en maakte een afspraak met de haarwerkspecialist. Monique wilde haar haarprobleem graag met extensions oplossen, maar ze wist niet of dat mogelijk was. “Dus ik wilde advies vragen. Want ik moest toch wát.” Ze zag als een berg tegen de afspraak op. Aarzelend stapte ze die dag de zaak in. “Het voorste gedeelte van de zaak was een gewone kapperszaak. De kapster vroeg waar ik voor kwam. Ik zei dat ik voor een adviesgesprek kwam vanwege mijn dunne haar. Ze begon meteen over haarwerken, gewoon midden in de zaak.” Monique voelde zich er uiterst ongemakkelijk bij en mompelde iets van ‘Maar ik weet nog niks van dit wereldje’.” Die boodschap kwam echter niet over. Voor ze het wist, kreeg ze een haarwerk in haar handen, met de woorden: “Kijk, zo kun je vast zien hoe mooi het is.”

Verbouwereerd

Even later mocht de totaal verbouwereerde Monique plaatsnemen in de privékamer achterin de zaak. “Daar kwam de haarwerker bij me. Hij ging met z’n handen door mijn haar en zei: ‘Jee, dat je niet eerder bent gekomen. Want zo hoef je er echt niet bij te lopen!’ Ik kon wel door de grond gaan van schaamte”, vertelt ze. Hoewel ze nogmaals nadrukkelijk liet weten dat ze voor advies kwam en graag meer wilde weten over extensions, zette de haarwerker haar hetzelfde synthetische haarwerk aan dat ze daarvoor in de winkel in haar handen kreeg gedrukt. “Ineens had ik een hele berg haar op mijn hoofd, dat paste helemaal niet bij me. ‘Dat ben ik niet’, zei ik, maar de kapper wuifde dat meteen weg. ‘Voor jou is het vreemd, maar ik zie gewoon een vrouw met een leuk kapsel’, zei hij.”

Verkoopbabbel

Tja, als je op je kwetsbaarst bent, zie je dan maar eens te verweren tegen een vlotte verkoopbabbel. Monique - die ook nog eens een zware tijd met veel verlies achter de rug had - voelde zich op dat moment compleet overrompeld. De haarwerker babbelde maar door en zei dingen als ‘Ach, je moet er even doorheen’ en ‘Het is een kwestie van wennen’. En voor ze het wist stond Monique weer buiten en had ze het haarwerk al afgerekend.

Het ‘ding’

Monique besloot er maar het beste van te maken en het ‘advies’ van de haarwerker op te volgen om eraan te wennen. Dagelijks bracht ze het haarwerk met clips aan. Het zat niet lekker en verschoof snel tijdens het dragen; vooral op haar werk voelde ze zich daardoor enorm onzeker. Ze merkte elke keer weer hoe mensen met wie ze sprak naar haar voorhoofd staarden. “Daar kon je duidelijk de band zien waar het haarwerk begon. Maar volgens de haarwerker lag dat allemaal aan mij en was er niets te zien.” Het gevolg was dat Monique zich voortdurend bewust was van het haarwerk – ‘het ding’ heette het inmiddels. Ze ging steeds meer situaties mijden. Bij de eerste terugkomafspraak, zes uiterst ongemakkelijke weken later, nam Monique haar man mee. Ze hadden zich inmiddels al wat ingelezen op internet en vroegen de kapper waarom hij Monique niet meer haarwerken had laten passen en meer mogelijkheden had laten zien, zoals gebruikelijk in de haarwerkwereld. “Toen bond hij wel wat in. Er kwam nog een zichtzending met andere haarwerken.” Monique koos een ander haarwerk, dat ietsje beter zat en beter stond. Toch bleef de onzekerheid. Even de hond uitlaten op een winderige dag? Monique begon er niet meer aan.

Klantreviews

Uiteindelijk brachten gesprekken met een therapeute haar op een ander pad. “Zij liet me inzien dat ik tijd nodig had om mijn verlies te verwerken. En adviseerde me om me online goed te oriënteren op de haarwerkwereld, en ook veel klantreviews te lezen.” Dat bracht haar op het spoor van Move Hairsolutions. “Ik las dat Viola zelf ook een haarprobleem heeft. En ik las in reviews hoe gelukkig vrouwen met een haarprobleem daar vandaan waren gekomen. Al die uitroeptekens in hun reviews! Ik zag ook het filmpje waarin Babiche een haarstuk krijgt, dat wordt vastgezet met micropoint. Ik dacht meteen: dat is het! Dat wil ik ook!” Toch had Monique eerst nog twee lange telefoongesprekken met het team van Move Hairsolutions voordat ze de stap zette om naar Enschede te gaan. “Ik was sceptisch en wilde niet nog eens zo’n teleurstelling meemaken. Maar ze zeiden: ‘Kom gewoon vrijblijvend langs, je mag op elk moment weglopen en je hoeft je nergens voor te schamen’.”

Rustig laten bezinken

Monique bracht nog tweemaal een hele middag in de salon door voordat ze een beslissing nam. “Viola en de andere haarwerkers stimuleerden me juist om alles rustig te laten bezinken. En zelfs om ook nog eens ergens anders te gaan kijken.” Nu draagt Monique alweer een hele tijd een haarstuk met micropoint-bevestiging. “Daarmee voel ik me weer gewoon helemaal mezelf. En ik kan er alles mee doen.” Haar advies voor andere vrouwen die ook met haaruitval geconfronteerd worden: “Neem nooit meteen een besluit als je voor het eerst naar een haarwerkspecialist gaat. Laat je niet overrompelen!”

Neem contact op

Ben je voor het eerst op zoek naar een haaroplossing en vraag je je af wat er voor jou mogelijk is? Of ben je niet tevreden met je huidige haaroplossing en vraag je je af of er iets beters te vinden is? Wat je situatie ook is, bij Move Hairsolutions geldt: durf te vragen! Ons team staat voor je klaar.

Neem contact op
Plan vrijblijvend een gratis intake in