"Ik heb mijn mindset veranderd"

Ellen verloor wat ze het mooiste vond aan zichzelf: haar haren en haar borsten. En ze verloor nog veel meer. Maar ze heeft daardoor ook de knop radicaal de knop om kunnen zetten. “Ik ben zelden nog ergens bang voor.”

Terug naar "Klanten over ons" Plan een gratis intake

Ellen verloor wat ze het mooiste vond aan zichzelf: haar haren en haar borsten. En ze verloor nog veel meer. Maar ze heeft daardoor ook de knop radicaal de knop om kunnen zetten. “Ik ben zelden nog ergens bang voor.”


Het leven is niet te plannen. Je hebt je pad te gaan, dus kun je er maar beter voor zorgen dat je er onder alle omstandigheden wat van maakt. Dat is Ellens levensmotto nadat een jaar of zes geleden haar leven totaal veranderde. Ze kreeg borstkanker en verloor door de chemo voorgoed een deel van haar mooie haardos. In de periode daarvoor ging haar gezin door een turbulente periode en liep haar huwelijk stuk. Als verpleegkundige wist Ellen maar al te goed wat de diagnose borstkanker met zich mee kon brengen. “Ik zag in mijn werk de impact van borstamputaties, de littekens die het achterliet. Ik dacht dan: als ik ooit kanker krijg, dan alsjeblieft niet in mijn borsten! Een borst verliezen of mijn haar kwijtraken, dat waren mijn grootste angsten. Als jong meisje was ik al vaak dwangmatig bezig met hoe mijn haar zat. Mijn haar, dat was mijn identiteit. “

Diagnose borstkanker

Maar toch gebeurde het. Op 52-jarige leeftijd kreeg Ellen de diagnose borstkanker. “Het is de omgekeerde wereld: je voelt je niet ziek, maar je hebt een zeer kwaadaardig tumor in je lijf, waar de zwaarste behandelingen op afgevuurd moeten worden. Om beter te kunnen worden, word je eerst heel ziek gemaakt. Zo tegenstrijdig! Ik kon niets anders doen dan me eraan overgeven en leven in het hier en nu.” Na de chemokuren bleek ze een van de weinigen te zijn (plm. 5%) bij wie het haar na de chemo niet goed terug groeit. “Het bleef bij pluizig babyhaar”, vertelt ze.

Harde les

Hoe sla je je door zoveel tegenslag heen? Ellen was vastberaden. “Ik kon de situatie niet veranderen, dus ik moest mijn mindset veranderen. Van denken ‘waarom overkomt mij dit’ werd de situatie niet anders. Dus mijn uitgangspunt werd: het gaat niet om wat je overkomt, maar hoe je ermee omgaat. Zo werd het voor mij een kans om anders in het leven te gaan staan.” Ellen genas én ze vond ook nog nieuw geluk. Sinds 2,5 jaar is ze heel gelukkig met een superfijne man die haar de mooiste vrouw van de wereld vindt. Al heeft Ellen haar haarprobleem geaccepteerd, toch schrok ze soms als ze foto’s van zichzelf terugzag. Bovendien vond ze het erg koud om zo weinig haar te hebben. Ze loste ze haar haarprobleem op door bij Move Hairsolutions een synthetisch haarwerk van topkwaliteit aan te schaffen: de Betex-vezel is net zo soepel als echt haar en kan bovendien worden geföhnd of met een stijltang bewerkt. “Het lijkt precies op hoe mijn haar voorheen was. Het voelt heel natuurlijk aan en wappert in de wind, net als echt haar. Ik droeg eerst alleen een haarstuk, dat was van een andere leverancier, maar daar was ik niet tevreden over. Bovendien was daar per ongeluk een schroeiplek in gekomen. Toen heeft het team van Move Hairsolutions mij óók nog geholpen om daarvoor een claim in te dienen bij de verzekering. Met succes. Wat een service!” Het voordeel van een haarwerk vindt ze het gemak ervan: “Ik doe het op en het zit meteen goed.” Ellen brengt haar levenslessen nog steeds in praktijk. Ze besteedt haar tijd nu aan dingen die ze echt belangrijk vindt en graag doet. Vaak draagt ze haar haarwerk, en soms ook gewoon niet. “Zo leef ik nu”, besluit ze.

Neem contact op

Ben je voor het eerst op zoek naar een haaroplossing en vraag je je af wat er voor jou mogelijk is? Of ben je niet tevreden met je huidige haaroplossing en vraag je je af of er iets beters te vinden is? Wat je situatie ook is, bij Move Hairsolutions geldt: durf te vragen! Ons team staat voor je klaar.

Neem contact op
Plan vrijblijvend een gratis intake in