Haarwerk voor transgenders | MoveHs | MoveHs

Transgender en haaruitval

Maak jij de gendertransitie van man naar vrouw of van vrouw naar man door? Dan leg je een lange weg af, maar je verheugt je er ongetwijfeld in dat je steeds meer ‘jezelf’ wordt. Je haar is een in het oog springend onderdeel van die transitie. Wat betekent de transitie voor je haar en welke haaroplossingen zijn er voor jou?

 

Transvrouw en haaruitval

Ga je van man naar vrouw? Je lichaamsbeharing neemt af onder invloed van de hormonen (oestradiol, cyproteronacetaat) die je krijgt toegediend. Onderga je de geslachtsoperatie, dan wordt de bron van de mannelijke hormoonproductie weggenomen. Daarna produceert je lichaam alleen in de bijnieren nog een kleine hoeveelheid testosteron (bron: VUmc), net als bij andere vrouwen.

Het gebruikelijke mannelijke proces van haaruitval op het hoofd kan bij jou door de hormonale veranderingen stil komen te staan. Toch is het mogelijk dat je haaruitval hebt volgens het ‘mannelijke’ patroon: alopecia androgenetica (haarverlies vanaf de kruin of het voorhoofd). Misschien speelde dit al bij jou voordat je het transformatieproces inging, of misschien is het een kwestie van genetische aanleg.

 

Transman en haaruitval

Ga je van vrouw naar man? De testosteron die je krijgt toegediend, is ook van invloed op je lichaamsbeharing en hoofdhaar. Het toenemen van lichaamsbeharing kan maanden of zelfs jaren duren. Hoe sterk deze invloed is, hangt echter niet zozeer samen met de testosterondosis, maar bovenal met je genetische aanleg.

Die genetische aanleg is ook bepalend voor haaruitval op je hoofd, het ontstaan van ‘mannelijke kaalheid’ (bron: VUmc). Dus werden je opa‘s en je vader al vroeg kaal, dan is de kans groot dat jij daar ook mee te maken krijgt onder invloed van de mannelijke hormonen.

 

Oplossingen

Een haarwerk, haarstuk of haaraanvulling kan heel veel bijdragen aan je verander(en)de uiterlijk. Krijg je als transgender te maken met ongewenste haaruitval, of wil je je nieuwe genderidentiteit benadrukken met een natuurlijk ogend vrouwelijk kapsel, dan kun je de aanschaf van een haarwerk overwegen.

Andere aandachtspunten zijn het vervrouwelijken van je wenkbrauwen en het tegengaan van baardgroei.

 

Advies

Zit je aan het begin van je transitieproces en gaat er nog veel veranderen, dan is een synthetisch haarwerk vaak de beste keuze. De kosten zijn lager en je kunt gemakkelijker uitproberen welke look bij je ‘nieuwe ik’ past.

Ben je de zoek- en uitprobeerfase voorbij, investeer dan pas in een haarwerk van echthaar.  Je kunt daarbij zelfs voor maatwerk kiezen: een cap die op maat voor jouw hoofd is gemaakt, met het haar van jouw keuze.

 

Wat kan MoveHs voor je betekenen?

Vooral transvrouwen kiezen vaak voor een haarwerk om hun nieuwe ‘ik’ compleet te maken. Zeker als de transformatie op latere leeftijd plaatsvindt en er al ‘mannelijke’ haaruitval is opgetreden. MoveHs denkt mee, adviseert en geeft je de tijd om uit te zoeken wat het beste bij je past.

  • Gedurende het lange transitieproces helpen we je aan (betaalbare, tijdelijke) oplossingen voor je nieuwe, veranderende uiterlijk.
  • We helpen je graag om je uiteindelijke transformatie compleet te maken met een natuurlijk ogend haarwerk dat je nieuwe ik completeert. MoveHs staat garant voor topkwaliteit; Europees echthaar is onze specialiteit.
  • Ons team is er alles aan gelegen om met haaroplossingen bij te dragen aan jouw zelfvertrouwen. We denken graag met je mee hoe je haar kan bijdragen aan de nieuwe versie van je vertrouwde zelf.

Ben jij een transgender op zoek naar een haarwerk dat bij je nieuwe identiteit past? Kom gerust bij ons langs. Ons uitgangspunt: je hebt recht op een goed en eerlijk advies.

 

 

5/5

Wat een geweldig bedrijf! Viola en Danique begrijpen de mensen met haarproblemen en doen er met veel liefde alles voor om de mensen weer mooi en blij te maken!

5/5

Al jaren heb ik last van haarverlies. Omdat ik niet anders gewend was, stond ik er niet bij stil dat er iets aan de hand zou kunnen zijn. Ik dacht dat dit gewoon iets was dat bij mij hoorde.

MoveHs
H. ter Kuilestraat 131
Operetteweg 7
7547 BC Enschede
1323 VJ Almere

Copyright 2012 - 2018 MoveHs Pure & Natural Hair Solutions | Leverings Voorwaarden | Sitemap