Cosmetische & Medische PMU

Littekens, ook bv bij een borst- vergroting of verkleining

Bij behandeling van littekens met de fractional techniek, maken wij onderscheid tussen ‘harde’ en ‘zachte’ littekens.

Harde littekens kenmerken zich door gebrek aan natuurlijk pigment en minimale doorbloeding.

Zachte littekens hebben in de regel teveel doorbloeding of een couperose-achtige rode glans. Deze zachte littekens zijn in de regel niet geschikt voor de fractional techniek. Deze kunnen behandeld worden doormiddel van de Scar care formula.

Harde littekens zijn prima te behandelen met de fractional naald door het inbrengen van actieve werkstoffen. (needlen) Deze techniek zorgt er voor dat de fijne capillaire doorbloeding langzaam weer wordt hersteld. Dit ontneemt een hard litteken zijn specifieke witte tint en glans. Doordat de doorbloeding weer op gang komt is de kans groot dat ook de pigmentcellen in de opperhuid weer normaal gaan functioneren. Het resultaat is per litteken verschillend. Het aantal behandelingen dat nodig is voor een optimaal resultaat is afhankelijk van de aard van het litteken en de algehele conditie van de huid.

Automutilatie

Littekens ontstaan door automutilatie herinneren aan een moeilijke

periode. Dan is het fijn als deze minder zichtbaar gemaakt kunnen worden. Met een combinatie van behandelingen met microneedling en pigmentatie worden de littekens zachter, soepeler en minder opvallend. Deze behandeling is ook uiterst geschikt om aanvullend te ondergaan nog na een laserbehandeling.

Pigmentvlekjes

Pigmentvlekken kunnen prima behandeld worden doormiddel van pigment aan te brengen op het te behandelen oppervlak. Hier gaan we met pigment passend bij uw wensen het reliëf van de omliggende huid na bootsen.

Acne

Acne laat vaak ontsierende littekentjes achter, die blijven als de acne al lang niet meer actief is. We kunnen ze vaak mooi verhelpen met Fractional needling in combinatie met werkstoffen en/of pigmenten.

Brandwonden

Brandwonden laten doorgaans strakke, stugge of verdikte littekens achter. Met speciale werkstoffen en fractional needling kunnen ze vaak weer een stuk zachter en soepeler gemaakt worden, en tegelijkertijd minder opvallend. Met pigmentatie kan kleurverschil verminderd worden.

Ontbrekende teen- of vingernagel

Een ontbrekende nagel kan door verschillende oorzaken ontstaan. De nagel kan bijvoorbeeld beschadigd raken door het stoten waarna deze afvalt en niet meer terug groeit. Het kan echter ook zo zijn dat er nooit een nagel heeft gegroeid of dat de nagel verwijderd moet worden vanuit medisch oogpunt. Om een permanentere optie te bieden kan er dermatografie toegepast worden om zo de ontbrekende nagel optisch te reconstrueren.

Om een zo natuurlijk mogelijk effect te creëren wordt er gekeken naar de nagel aan de andere hand of voet waar de nagel nog wel aanwezig is. Deze dient als voorbeeld en zal nagemaakt worden. Zo wordt er gekeken naar de kleur van de huid rond de nagels. Wanneer uitgetekend is hoe de ontbrekende nagel moet worden, zal deze door middel van medische pigmentatie in de huid aangebracht worden. Het resultaat is een nagelbed met een klein randje van een nagel. De teen of vinger ziet er meteen weer mooi uit.

Wijnvlek

Pigmentatie maakt een wijnvlek minder zichtbaar. Het is een proces dat geduld vergt maar het is het doorzetten waard gezien de resultaten.

Hazenlip/Schisis

Bij een hazenlip bijvoorbeeld, wordt er al heel jong met veel succes geopereerd. Het kan echter gebeuren dat de bovenlip niet mooi van vorm wordt, vooral de cupidoboog het ‘hartje’ van de lip ontbreekt vaak of is niet symmetrisch. Door de nieuwste technieken en de mooie natuurlijke kleuren kan de bovenlip een mooie natuurlijke vorm krijgen. Bij vrouwen kan er ook gekozen worden voor een wat sprekendere kleur, alsof men lippenstift heeft opgedaan. De littekens worden door middel van needlen aanzienlijk verminderd.

Fractional Needling en Scar Relaxtion

De fractional techniek is een effectieve behandeling tegen fijne lijntjes, littekens en (harde) striae.

Striaé behandelingen

Harde striae kenmerkt zich door stevig weefsel dat vaak licht verweven is. Dit komt vaak voor op heupen, buik en onderbenen. Dit kan je aanmerken als hard littekenweefsel en is daardoor goed te behandelen.

Zachte striae is vaak een kuiltje. Er ligt een rimpelig dun huidje over. Het lijkt alsof de dermis is gescheurd en dat er onder de huid een kleine kloof bevindt. Hierbij is de dermis als het ware gescheurd en bevindt zich onder de opperhuid een lege ruimte. Deze vorm van striae is moeilijk te behandelen met de fractional naald. Maar kan prima behandeld worden met de de scar care formula, dankzij de unieke samenstelling, speciale eigenschappen heeft: het normaliseert huidcellen en het littekenweefsel. Stimuleert de aanmaak van het collageen, verminderd de roodheid en maakt het littekenweefsel losser. Deze eigenschappen zorgen voor een doelmatige behandeling die littekenweefsel en striae vermindert. Om de huid in een goede conditie te brengen en de gewenste resultaten te behalen is het van groot belang om de scar aftercare kit na de behandeling te gebruiken. Een behandelingsperiode duurt 21 dagen. Er zijn 1 tot 4 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bepalen.

Permanente make-up verwijderen

Het kan voorkomen dat je elders PMU hebt laten zetten en hier niet (meer) tevreden over bent. Wij kunnen veel aanpassen met verschillende technieken maar soms is het nodig om de oude pigmenten uit de huid te verwijderen of op te lichten. Dit is een behandeling van 2 – 3 keer, afhankelijk van het gewenste resultaat. Laser was tot nu toe de oplossing om PMU-pigmenten te verwijderen. Maar helaas behaal je met een laserbehandeling niet de gewenste resultaten, laser verwijderd namelijk niet alle kleuren, zoals geel, geelgroen, beige, oranje, wit en sommige roodtinten. Met de Whipe Off remover kunnen we alle soorten en kleuren pigmenten uit de huid verwijderen met een minimale huidschade als gevolg.

Microneedling

Microneedling is een uitstekende behandeling voor een huid die net wat extra aandacht nodig heeft. Het is geschikt voor een oneffen huid te denken aan: rimpels, striae, grove poriën en acne littekens.

De behandeling: De machine met een fractional needlingnaald maakt door middel van verschillende naaldjes, kleine verticale geultjes in de huid die aan de buitenkant niet echt zichtbaar zijn. De huid wordt op deze manier net genoeg geopend om geactiveerd te worden. Tijdens een behandeling kan er op verschillende dieptes in de huid gewerkt worden door instelbare naalddiepte. Hierdoor heb je een betere opname van het serum met actieve werkzame stoffen en daardoor een beter resultaat. De huid wordt hierbij gestimuleerd om collageen en elastine aan te maken wat een stevigere en gladdere huid oplevert. Acne littekens, striae en fijne lijntjes worden hierdoor oppervlakkiger.

Microneedling is inzetbaar voor:

  • Fijne lijntjes, rimpels en huidverslapping
  • Acne littekens
  • Littekens
  • Zonbeschadiging
  • Pigmentstoornissen
  • Grove huidstructuur / vergrote poriën
  • Striae / striemen
  • Cellulitis

 

 

Atoxelene behandeling

Geschikt voor rimpeltjes door verslapping en lichte mimische rimpels. Deze behandeling wordt in de salon uitgevoerd met hyaluronzuur met verschillende peptiden die de huid ontspannen. Het geeft naast een vollere huid ook een licht effect van botox. Het kan alleen worden gebruikt of in combinatie met een Soft Cross voor de diepere rimpels. Dit wordt in de salon 1 malig aangebracht voor een optimaal resultaat adviseren wij de klant daarna thuis de Atoxelene pen te gebruiken en dit elke dag aan te brengen op de gewenste plek onder de dagcreme. Werking: In Atoxelene zit een acetylcholine, dit zorgt ervoor dat de spier word samengetrokken. Het verschil met botox is dat botox dit blokkeert en Acetylcholine zorgt voor een verstoring. Dit betreft een salon behandeling gevolgd door een ‘kuur’ van 21 dagen. Doordat dit 21 dagen achtereen wordt gebruikt zorgt het voor een accumulatief (opstapelend) effect.

Verschil ombre en 3D hairstroke techniek.

Bij veel klanten is het verschil tussen de 3D hairstroke en ombre techniek niet bekend. Hieronder geven wij een korte uitleg over de verschillen.

3D hairstroke techniek

3D hairstroke was tot voor kort was de meest toegepaste techniek bij MoveHs. Bij de 3D hairstroke techniek (ook wel haartjestechniek) worden kleine strokes gepigmenteerd waardoor je optisch (ogende) haartjes creëert. De strokes zullen na genezing, na verloop van tijd wat waziger worden. Hierdoor zal het effect nog natuurlijker ogen. Dit is per huid verschillend.

Ombre techniek

Dit is een nieuwe techniek, deze techniek erg lijkt op de schaduwtechniek die er al lange tijd is. Ook wel bekend als “powderbrows”. Dit komt omdat het lijkt of je je wenkbrauwen gepoederd hebt met oogpotlood of een wenkbrauw poeder. De wenkbrauw wordt als het ware in geschaduwd. Bij deze techniek is het de bedoeling dat de kleur van licht naar donker overloopt.

Smaken verschillen, de ene persoon wil een pittige wenkbrauw en de andere kiest liever voor een natuurlijk ogende wenkbrauw. Bij deze techniek is beide mogelijk. Ook is het mogelijk om deze techniek te combineren met een aantal hairstrokes (bijvoorbeeld bij de aanzet). Dit geeft een prachtig resultaat. Deze techniek is uiterst geschikt voor de moeilijk pakkende huid, dit komt omdat deze huidjes soms moeilijk het pigment in zich opnemen. Met de ombre techniek gaat dit vaak heel goed. Maar ook bij de jongere generatie is dit een zeer populaire techniek.

Eyeliner

Een gepigmenteerde eyeliner is eigenlijk voor iedereen ideaal. Een subtiele pigmentatie tussen de wimperhaartjes geeft u namelijk gelijk al een vollere wimperopslag en sprekender ogen. Ook is dit geschikt voor mensen die geen wimperhaartjes hebben. Eyeliner kan het verlies van je wimpers redelijk compenseren. Lijntjes boven en onder je ogen benadrukken de vorm van je ogen weer, net zoals je wimpers dat deden. Het ontbreken van de wimpers valt dan een stuk minder op. Er zijn verschillende PMU-technieken om je ogen te accentueren. Kies je voor een volle of subtiele lijn? Een strakke of podloodlijn? Een XXL liner met of zonder wing of toch een eyeliner Dust. Een eyeliner Dust is een subtiele eyeliner met een zachte poederachtige pigmentatie erboven. Eyeliners zijn mogelijk in veel verschillende kleuren; van zwart, bruin, grijs tot blauw, groen, paars & turquoise. Ook liners met meerdere kleuren is mogelijk, alle mogelijkheden en wensen worden besproken tijdens het intakegesprek.

Verschil medische en cosmetische pigmentatie

Het verschil tussen een medische en cosmetische pigmentatie is dat de pigmenten een camouflerende functie hebben, het wordt met een andere techniek ingezet. Veel mensen hebben littekens door een ongeluk, een operatie of bijvoorbeeld door een aangeboren afwijking als een hazenlip. Een andere techniek die gebruikt wordt in combinatie bij medische pigmentatie is Scar Relaxation. Dit wordt ingezet bij littekens waarbij de huid verhard is en geen doorbloeding meer heeft zoals bijvoorbeeld bij brandwonden.

Een cosmetische camouflage (permanent make-up) is een tijdelijke oplossing, medische pigmentatie geeft echter een oplossing voor een lange termijn, soms zelfs voor altijd! De mogelijkheden en de te verwachten resultaten worden uitgebreid besproken en er wordt samen met de klant een behandelplan opgesteld. Medische pigmentaties worden altijd in meerdere behandelingen verricht. Er wordt per keer een deel van de kleuren ingebracht om zo langzaam tot een mooi en zo natuurlijk mogelijk resultaat te komen. Wanneer er een behandelplan opgesteld is moet de klant rekenen op 4 -7 behandelingen, afhankelijk van de grootte van het litteken en soms de diversiteit van huidstructuren. Bij medische pigmentatie worden er verschillende kleuren pigment in de huid aangebracht. Dit geeft uiteindelijk een heel natuurlijk effect. Het langzaam opbouwen van het te behandelen gebied garandeert een zo natuurlijk mogelijk resultaat. Tussen elke behandeling ligt een periode van 6 weken. De huid is dan totaal genezen. Na die 6 weken komt u terug voor een vervolgbehandeling om uiteindelijk tot een mooi resultaat te komen.

Wimperlift

Een wimperlift is een snelle en effectieve manier om de wimpers te krullen. Door een wimperlift behandeling krijgt de klant een open blik en lijken de wimpers langer waardoor een krultang of wimperextensions niet meer nodig zijn. Wimpers liften is een populaire methode om de wimpers er langer uit te laten zien omdat er weinig nazorg nodig is, in tegenstelling tot wimperextensions.

Tijdens een wimperlift wordt er gebruikt gemaakt van siliconen pads, deze zijn niet schadelijk voor de wimpers. Daarnaast kan een wimperlift op alle soorten wimpers worden toegepast. Zowel op korte als lange wimpers. Het mooiste resultaat is zichtbaar op middellange of lange wimpers.

Ook kun je je wimperlift behandeling uitbreiden met het verven van je wimpers waardoor er geen mascara meer nodig is.

Neem contact op

Ben je voor het eerst op zoek naar een haaroplossing en vraag je je af wat er voor jou mogelijk is? Of ben je niet tevreden met je huidige haaroplossing en vraag je je af of er iets beters te vinden is? Wat je situatie ook is, bij Move Hairsolutions geldt: durf te vragen! Ons team staat voor je klaar.

Bel of mail ons
Plan een gratis intake