Jolein

“Wat goed bij je past, daar ga je van stralen”

Als kind wist ze al dat ze kapper wilde worden. Lekker creatief bezig met modellen en kleuren, daar had ze altijd al talent voor. Nu specialiseert ze zich in het kleuren van haarwerken. Een vak apart!

“Voor haarwerken gebruik je milde toners, die het haar zoveel mogelijk intact laten”, vertelt Jolein. Gewone haarverf is te ‘agressief’; dat beschadigt de haarvezel. “Voor het kleuren van haarwerken gaan we heel zorgvuldig te werk. Het is nogal bewerkelijk, maar je krijgt de mooiste resultaten.” Vaak komen klanten met een voorbeeldplaatje. “Dan kijk ik of het mogelijk is. Blond haar nog lichter kleuren bijvoorbeeld is niet altijd een goed idee, dan wordt het haar te kwetsbaar. Samen kijken we dan naar wat er wél mogelijk is.”

 

Wat geef je klanten graag mee?

“Dat ze zichzelf weer herkennen in de spiegel. Het valt me op dat de meeste klanten die hier komen met een haarprobleem, het liefst weer gewoon ‘zichzelf’ worden. Wat goed bij ze past, daar gaan ze van stralen!”

 

Wie zie je als je zelf in de spiegel kijkt?

“Iemand die soms een tikkeltje onzeker is. Ik begrijp dus precies wat veel klanten doormaken... Vrouwen zijn geneigd vooral te kijken naar wat ze zelf als hun minpunten beschouwen. Een van de leuke kanten van mijn werk is: vrouwen laten zien hoe ze hun pluspunten kunnen versterken.”

 

Wat doe je graag buiten werktijd?

“Afspreken met vriendinnen, of met mijn vriend. Leuke dingen doen. Een dagje weg, winkelen, ergens theedrinken, lekker bijkletsen.”