Verzorgen onbehandeld Europees echthaar | MoveHs

Onbehandeld Europees echthaar

Verzorgen onbehandeld Europees echthaar 

Onbehandeld echthaar is het meest ‘pure’ haar wat er te krijgen is voor haarwerken. Daarom werkt MoveHs er zo graag mee. Je verzorgt het met milde, zuivere producten (zonder siliconen!). Je wast en borstelt het vaker dan je wellicht gewend bent van andere soorten haarwerken. Onbehandeld echt haar is meestal Europees, maar er is ook onbehandeld Indian hair van goede kwaliteit.

 1. Onbehandeld echthaar elke dag borstelen

Borstel het haar dagelijks gedurende 5 minuten alle kanten op. Daarmee houd je de knoopjes goed aangetrokken. Bovendien helpt het om te voorkomen dat haren door het netje naar binnen kruipen.

Zoals bij elk haarwerk, borstel je eerst de onderkant en werk je van daaruit langzaam naar boven. Zo ontwar je het haar zonder dat je kracht hoeft te zetten en voorkom je dat haren breken door het borstelen.

Borstel het haarwerk ook altijd voor de wasbeurt.

 1. Wassen van onbehandeld Europees echthaar

Haarwerken van onbehandeld echthaar moet je vaker wassen dan je wellicht gewend bent met andere soorten haar. Was het ten minste elke week, liefst tweemaal per week.

 • Je wast het geborstelde haar met een scheutje van de speciale shampoo in een teiltje lauwwarm water. Wij gebruiken hiervoor Goldwell Rich Repair Shampoo 
 • Je haalt het haar hierbij plm. 30 seconden zachtjes door het water; Laat het dus niet liggen in het shampoobadje: dat maakt het broos.
 • Dan spoel je het goed uit onder lauw stromend water.
 • Herhaal de eerste twee stappen: nogmaals wassen met shampoo en nogmaals goed uitspoelen.
 • Maak het haarwerk vervolgens handdoekdroog door er een handdoek om te rollen en even zachtjes te drukken.
 1. Verzorgen van onbehandeld Europees echthaar

Na elke wasbeurt volgt een nabehandeling met een speciale conditioner of treatment om het haar soepel en zacht te houden. Dat beschermt tegen beschadiging en voorkomt uitdrogen en broosheid.

 • Je verdeelt de conditioner zachtjes met je handen knedend/strijkend over het handdoekdroge haar. Je besteedt daarbij extra aandacht aan de uiteinden en vermijdt de knoopjes bij het montuur. Laat het enkele minuten inwerken.
 • Je spoelt de conditioner goed uit onder lauw stromend water. Wij gebruiken hiervoor Goldwell Rich Repair conditioner of Goldwell Rich Repair Treatment. Treatment is intensiever dan een conditioner. Als je een nieuw haarwerk draagt kan het wat droger aanvoelen in het begin, de Treatment zal dieper indringen in het haar. Na een aantal weken gebruik met treatment is het haar verzadigd en kan je afwisselen met conditioner. Beide producten bevatten geen silicone. Je kunt daarom beide producten ook afwisselen, door ze om en om te gebruiken.
 • Daarna adviseren wij er wat verzorgende olie of zijdeserum in aan te brengen met je handen, voor extra souplesse en bescherming. Wij werken hiervoor met Chi Silk Infusion of bij fijn blond Europees haar Biosilk Therapie.
 • Laat het drogen op een speciaal haarwerk-kopje van rubber. Dat moet in elk geval kleiner dan het montuur zelf zijn, zodat het haarwerk niet op kan rekken. Zo houd je de pasvorm langer in tact. Wil je het haar liever föhnen, volg dan onderstaande tips op.
 1. Stylen van onbehandeld Europees echt haar

 • Versteviger, gel, haarlak gebruiken? Kies Volume Boost voor stevigheid als je een volle kruin wilt of een schuimversteviger om krullen te zetten en coupe te fohnen. Kies voor de silicone vrije producten zoals Golden Spray.
 • Föhnen? Vermijd de warmste stand, kies voor lauwwarm.
 • Stylen met krultang? Doe dat alleen met droog haar en gebruik een beschermingsproduct. Kies een krultang met 100% keramische platen. Laat deze nooit warmer dan 180 graden worden.

p>Meer weten over het verzorgen of stylen van haarwerken en haarstukken van echt haar? Neem contact op voor een afspraak. Of meld je aan voor een workshop.

 

5/5

Wat een geweldig bedrijf! Viola en Danique begrijpen de mensen met haarproblemen en doen er met veel liefde alles voor om de mensen weer mooi en blij te maken!

5/5

Al jaren heb ik last van haarverlies. Omdat ik niet anders gewend was, stond ik er niet bij stil dat er iets aan de hand zou kunnen zijn. Ik dacht dat dit gewoon iets was dat bij mij hoorde.

MoveHs
H. ter Kuilestraat 131
Operetteweg 7
7547 BC Enschede
1323 VJ Almere

Copyright 2012 - 2018 MoveHs Pure & Natural Hair Solutions | Leverings Voorwaarden | Sitemap