Alopecia areata - MoveHs | MoveHs

Alopecia Areata

De ziekte begint met kleine ronde kale plekken maar kan ontaarden in totale kaalheid waarbij overige beharing zoals wimpers en wenkbrauwen kunnen uitvallen. Alopecia Areata staat bekend als zeer grillig. De aandoening kan op elke gewenste leeftijd plotseling optreden.

De oorzaak van Alopecia Areata is nog steeds onbekend. Wel is inmiddels duidelijk dat een ontstekingsproces rondom de haarwortel. De haarwortel belemmert in functie, waardoor hieruit enkel nog misvormde, gemakkelijk afbrekende haren komen, en uiteindelijk helemaal geen haren meer groeien. Dit zorgt in het begin voor pleksgewijze kaalheid. Ongeveer twee op de honderd mensen hebben het. Alopecia Areata is in de beginfase zeer grillig. Velen ervaren een overmatig haarverlies waar ook weer nieuw haar inkomt, echter dit haar kan opnieuw weer uitvallen. De plekken kunnen zich gaande weg uitbreiden.

Over het algemeen kan gesteld worden, hoe eerder het stadium begint van deze vorm van haarverlies hoe ongunstiger de prognose. Bij 80% van de mensen die Alopecia Areata hebben komt het haar normaal weer terug. Bij 20% blijven de plekken of volgt totaal haarverlies in de vorm van Alopecia Totalis en Alopecia Universalis. De psychische impact is groot bij patiënten, vooral in het begin stadium.

De laatste 30 jaar zijn er op wetenschappelijk gebied weinig nieuwe ontwikkelingen, zowel op het gebied van de oorzaak als zijnde behandelingen. Wel wordt er momenteel meer gekeken naar de psychische impact van deze vorm van haarverlies. Vooral bij totaal haarverlies gaan ook gezichtskenmerken zoals wimpers en wenkbrauw verloren, waardoor er ook problemen ontstaan dat er geen gezichtsuitdrukkingen meer aanwezig zijn. Gelukkig kan een goede huidtherapeut door middel van tatoeages hier iets in doen.

Bij mannen zien wij vooral problemen op het gebied dat ook stoppelbaarden verdwijnen en daarmee ook een stuk mannelijkheid. Er zijn zelfs mannen die door een huidtherapeut stoppels laten tatoeëren om een mooier aangezicht te houden.

Op onze site verder kunt u hierover meer lezen over permanente make-up. Ook in deze dienst kan MoveHs voorzien. Immers naast een goede haaroplossing is het ook vaak nodig te voorzien in een goede permanente make-up.

Alopecia areata

5/5

Wat een geweldig bedrijf! Viola en Danique begrijpen de mensen met haarproblemen en doen er met veel liefde alles voor om de mensen weer mooi en blij te maken!

5/5

Al jaren heb ik last van haarverlies. Omdat ik niet anders gewend was, stond ik er niet bij stil dat er iets aan de hand zou kunnen zijn. Ik dacht dat dit gewoon iets was dat bij mij hoorde.

MoveHs
H. ter Kuilestraat 131
Buñuellaan 1
7547 BC Enschede
1325 PP Almere

Copyright 2012 - 2017 MoveHs Pure & Natural Hair Solutions | Leverings Voorwaarden | Sitemap