“Ondanks de alopecia deed ik mee aan de modellenwedstrijd”

Hallo,

Mijn naam is Ayla Bierhof en ik ben 19 jaar.

Ik heb sinds 5 jaar Alopecia Universalis en draag hierdoor een haarwerk. In het begin had ik het er best moeilijk mee dat mijn haar en vervolgens wimpers- en wenkbrauwen uitvielen, maar vooral door de steun van mijn ouders, mijn broertjes en vriendinnen heb ik het makkelijker weten te accepteren.

Met mijn haarwerk kan ik sporten, slapen, zwemmen bijna alles eigenlijk!In mei 2015 deed ik mee met de model contest van Hollands Next Topmodel. Van kleins af aan heb ik de mode en modellen wereld erg leuk gevonden en was ik hier veel mee bezig, het was dan ook een erg leuke en bijzondere ervaring om hier aan mee te doen!

Mijn doel was en is : “Laten zien dat mensen met een aandoening, zoals  ik met mijn Alopecia Universalis, dus volledig haarverlies  ook mooi kunnen zijn”. Deze contest heeft erg veel publiciteit gehad, ik heb interviews gehad met St. Haarwensen, Whocares, verschillende dagbladen en lokale televisiezenders. Ik heb ook heel veel reacties gehad van mensen met en zonder alopecia.

Ik werd samen met zo’n 15 andere meisjes uitgenodigd bij Endemol (de studio van Hollands Next Topmodel). Hier werden onze maten opgemeten en werd je geïnterviewd. We hebben een erg leuke tijd gehad.

Helaas is de keuze uiteindelijk niet op mij gevallen, maar ik ben toch erg blij dat ik er aan heb meegedaan. Ik ben er zelf sterker door geworden en heb een statement gezet. En ik heb van andere mensen gehoord dat zij er ook iets aan hebben gehad, hier ging het mij voornamelijk om.

Ik heb de keuze gemaakt om mij nu eerst op mijn opleiding te richten (verpleegkunde) en hierna zie ik wel wat voor kansen het leven brengt!

Ik draag op het moment een haarwerk van MoveHs, en ik ben erg heel erg blij mee. Ik sport veel en met dit haarwerk voel ik mij hier een stuk zekerder bij. Ook vind ik dat Viola en Dave je op een leuke, lieve en respectvolle manier begeleiden. Dit vind ik erg prettig. En ik ben ze dan ook erg dankbaar.

Liefs Ayla

Links naar interviews met Ayla

Links naar de organisaties die Ayla hebben gesteund