Soorten Europees haar

Welke Europese haarsoorten zijn er?

Welke soorten echt haar zijn er voor je haarwerk? Waar moet je op letten? Waaraan herken je Europees onbehandeld echthaar? Lees er alles over op deze pagina.

Ons specialisme Plan een gratis intake

Welke soorten echt haar zijn er voor je haarwerk? Waar moet je op letten? Waaraan herken je Europees onbehandeld echthaar?


Kwaliteiten Europees echthaar

Europees echt haar is er in verschillende structuren (steil, met slag of krul) en in drie kwaliteiten:

  • Handgeselecteerd onbehandeld Europees echt haar.Dit is de beste kwaliteit Europees haar die er te krijgen is. Wij selecteren het handmatig bij de inkoop, dat wil zeggen dat we elke streng goed controleren door te kijken en te voelen. Overigens: als je wilt, kun je bij ons zelf de strengen uitzoeken voor je nieuwe haarwerk of haarstuk.
  • Bewerkt Europees echt haar. Vanwege de schaarste in onbewerkt Europees echthaar (en uiteraard de grote vraag ernaar) wordt het in haarwerken vaak gemixt met bewerkt echthaar. Dat is vaak haar wat ontkleurd en geverfd is en/of voorzien van een siliconenlaagje waarmee dof haar weer gaat glanzen. Na een paar keer wassen is dat laagje er echter af. Een haarwerk met een mix van bewerkt en onbewerkt Europees haar is normaal gesproken goedkoper, maar helaas wordt niet altijd vermeld dat het een mix is...
  • Premium Europees echthaar oftewel gemixed Europees echt haar. Premium Europees echthaar is (meestal) een mix van Europees behandeld (want gekleurd) haar en ontschubd niet-Europees haar. Dankzij deze mix is het haarwerk een prijsklasse lager dan onbehandeld Europees echthaar, zodat je je met een kleiner budget toch een haarwerk van mooi echthaar kunt veroorloven.

Ontschubben

Maar er is nog een reden waarom dit haar goedkoper is: vaak is het Aziatische haar geheel ontschubd (Aziatisch haar is namelijk dikker en kan daardoor beter tegen het ontschubben; het wordt minder snel breekbaar van het ontschubben dan Europees haar.). Het Europese haar is alleen ontschubd bij de knoop. Ontschubd haar is namelijk gemakkelijker en sneller te knopen en dat maakt de productie - en daarmee het haarwerk - goedkoper. Nadeel: door het ontschubben gaat het haarwerk ook minder lang mee. Move Hairsolutions heeft de betere haarwerken in deze prijsklassen ook in het assortiment opgenomen, zodat we onze klanten een compleet aanbod in Europees echthaar kunnen bieden.

Veelvoorkomende problemen met (haarwerken van) echthaar van slechte kwaliteit

Een slechte kwaliteit haar of verkeerd geknoopt haar kan allerlei problemen opleveren. Dit is wat we helaas vaak tegenkomen:

  • Haar dat uitvalt. Oorzaken kunnen zijn: broosheid door ontschubbing of andere chemische bewerkingen, of slechte knooptechnieken.
  • Haar dat klit of in elkaar draait. Oorzaken kunnen zijn: verkeerd geknoopt haar (de lengterichtingen verschillen zodat de schubben in elkaar grijpen).

Neem contact op

Ben je voor het eerst op zoek naar een haaroplossing en vraag je je af wat er voor jou mogelijk is? Of ben je niet tevreden met je huidige haaroplossing en vraag je je af of er iets beters te vinden is? Wat je situatie ook is, bij Move Hairsolutions geldt: durf te vragen! Ons team staat voor je klaar.

Bel of mail ons
Plan een gratis intake