Kies je voor echt haar of synthetisch haar? Dat is vaak de eerste vraag die je jezelf stelt als je een haarwerk wilt aanschaffen. Maar al snel ontdek je dat het veel ingewikkelder is. Er zijn heel veel soorten en kwaliteiten echt haar en ook veel verschillende soorten synthetisch haar. Waar moet je op letten? Wat moet je weten? Move Hairsolutions helpt je op weg.


Wie een haarwerk of haarstuk aanschaft, ontdekt al snel dat er heel veel soorten haar zijn. Met heel verschillende prijskaartjes. Hoe weet je wat je moet kiezen en of de kwaliteit z’n prijs waard is? Kom liever goed beslagen ten ijs, want het is zonde als je moet ontdekken dat je je geld aan een grote teleurstelling hebt uitgegeven. We zetten de verschillen voor je op een rij.

Echthaar, ons specialisme

Move Hairsolutions is gespecialiseerd in natuurlijk, onbehandeld Europees echthaar. Dat is er in veel soorten en kwaliteiten. Voor de haarwerken en haarstukken die we zelf maken, gebruiken we alleen de beste kwaliteiten onbehandeld echthaar. Heb je andere roots dan West-Europese, ben je van gemengd bloed? Ook dan kun je bij ons terecht voor onbehandeld echt haar dat perfect bij jouw uiterlijk past. Onbehandeld echthaar oogt natuurlijk, is beweeglijk en valt soepel. Het blijft langer mooi dan haar dat allerlei bewerkingen heeft ondergaan, dus het haarwerk gaat ook langer mee. Daarnaast vind je bij ons de haarwerken in behandeld echthaar van de betere merken. Zo bieden we een compleet assortiment echt haar in verschillende prijsklassen. Lees meer over onbehandeld Europees echthaar en ons assortiment.

Andere soorten en kwaliteiten echt haar

Als je op zoek gaat naar een haarwerk van echthaar, kom je deze termen al snel tegen: Aziatisch haar, Chinees haar, Eurasian hair en Indian hair. Die termen zeggen iets over de herkomst en de structuur van het haar. Daarnaast kom je termen tegen die iets zeggen over de chemische bewerkingen die het haar heeft ondergaan, zoals ontschubben, ontkleuren, kleuren, splitsen. De structuur bepaalt in belangrijke mate of het haar bij jou past. Heb je een Europees uiterlijk, dan staat Aziatisch haar al gauw onnatuurlijk, en omgekeerd geldt dat ook. De bewerking heeft invloed op de kwaliteit van het haar. Zo is ontschubd of ontkleurd haar brozer dan onbewerkt haar. Lees meer over soorten en kwaliteiten in echt haar.

Soorten haar