Trichotillomanie

Haarverlies door trichotillomanie?

Als jij je hoofdhaar of je wimpers uittrekt, spreken we van trichotillomanie. Deze vorm van haarverlies heeft een psychische oorzaak.

Als jij je hoofdhaar of je wimpers uittrekt, spreken we van trichotillomanie. Deze vorm van haarverlies heeft een psychische oorzaak.


Trichotillomanie en haarverlies

Als jij je hoofdhaar of je wimpers uit gaat trekken; bijvoorbeeld als de spanning in je leven te hoog oploopt - spreken we van trichotillomanie. Deze vorm van haarverlies heeft een psychische oorzaak. Het is iets dwangmatigs, net zoals nagelbijten. Ergens wil je het niet en toch kun je het niet laten. Natuurlijk is het zaak je psychische klachten aan te pakken samen met een goede therapeut. Wacht niet, zoek ondersteuning van een professional en ga ervoor: je bent het waard! En wat doe je ondertussen met je haar? Zeker is: als je het blijft uittrekken, kan het zich onvoldoende herstellen. Het is zonde als er blijvende schade ontstaat.

Oorzaken van trichotillomanie

Gedragsdeskundigen hebben verschillende verklaringen, zowel neurobiologische (serotoninetekort) als psychoanalytische. Meer hierover lees je bijvoorbeeld op wikipedia.

Oplossingen voor trichotillomanie

Omdat het om dwangmatig gedrag gaat, ligt gedragstherapie voor de hand. Samen met een therapeut werk je aan bewustwording (wanneer en waarom gebeurt het) en het ombuigen van je gedrag. Daarnaast kan het zijn dat je een antidepressivum krijgt voorgeschreven.

Wat kan Move Hairsolutions voor je betekenen?

Bij Move Hairsolutions weten we dat het sommigen helpt om een haarwerk te dragen. De impuls om haar uit te trekken, kan daardoor verminderen. Wil je uitproberen of dat voor jou werkt? We denken graag met je mee. Kom dus gerust langs. Ons uitgangspunt: je hebt recht op een goed en eerlijk advies. Maak een afspraak.

Neem contact op

Ben je voor het eerst op zoek naar een haaroplossing en vraag je je af wat er voor jou mogelijk is? Of ben je niet tevreden met je huidige haaroplossing en vraag je je af of er iets beters te vinden is? Wat je situatie ook is, bij Move Hairsolutions geldt: durf te vragen! Ons team staat voor je klaar.

Bel of mail ons
Plan een gratis intake