PCOS

Deze erfelijke aandoening aan de eierstokken heeft ook invloed op de haargroei.

Dun haar en hoofdhuidproblemen, en overbeharing elders. Hoe los je dat op?

Vragen? Neem contact op Vraag een gratis intake aan

PCOS: Dun haar en hoofdhuidproblemen onder invloed van hormonen.

 

PCOS - het polycysteus ovarium syndroom – is een veelvoorkomende aandoening aan de eierstokken. Zo’n 5 tot 10 procent van de vrouwen kampt met deze erfelijke aandoening. Bij PCOS is sprake van een disbalans in de hormoonproductie, die tot verschillende klachten kan leiden. Kenmerkend  is het ontstaan van vochtblaasjes (cysten) in de eierstokken. Veelvoorkomende symptomen zijn onregelmatige menstruatie en minder vaak menstrueren, acne en verminderde vruchtbaarheid.

 

Oorzaken van PCOS

PCOS is een erfelijke aandoening. Ook is er meestal een samenhang met overgewicht, en daarbij een groter risico op suikerziekte.

 

PCOS en haargroei

PCOS heeft ook invloed op de haargroei. Op ongewenste plekken (zoals de kin) kan overbeharing komen, terwijl op de hoofdhuid – onder invloed van testosteron -  juist sprake is van dun haar. De hoofdhuid kan vettig en gevoelig zijn.

 

Oplossingen voor haarproblemen bij PCOS

Last van dunner wordend haar als gevolg van PCOS? Met een haarstuk of crownextension kun je je haardos weer aanvullen. Voor ongewenste overbeharing op je gezicht of elders kun je terecht bij een schoonheidssalon of huidtherapeut.

 

Het advies van Move Hairsolutions

Bij weinig haarverlies kan een haarpoeder met vezels de dunne plekken camoufleren. Wordt het erger, kies dan voor een haarstuk. Voor veel vrouwen met dun haar als gevolg van PCOS is een crownextension of haarstuk een goede oplossing. Je kunt een haarstuk laten maken dat precies aansluit bij je eigen haar: de plek met weinig/geen haar is dan bedekt en je kunt niet zien waar je eigen haar overgaat in de crownextension. Het ziet er heel natuurlijk uit. Bovendien hoef je niet onzeker te zijn of het goed blijft zitten. Bij Move Hairsolutions werken we met twee bevestigingsmethoden: samen kijken we welke methode het beste bij je past. Betreft het haarverlies het grootste deel van je hoofdhuid, dan is een volledig haarwerk vaak de beste optie. Maar wat het ook wordt, je hoeft niet over een nacht ijs te gaan. Bij ons krijg je alle tijd om de mogelijkheden te verkennen en tot een oplossing te komen waar je je goed bij voelt.

 

Indien je je wilt oriënteren, en wilt bekijken wat een haaroplossing kan verbeteren bij dit soort

klachten, adviseren we je een vrijblijvende intake te plannen op één van onze vestigingen.

Neem contact op

Ben je voor het eerst op zoek naar een haaroplossing en vraag je je af wat er voor jou mogelijk is? Of ben je niet tevreden met je huidige haaroplossing en vraag je je af of er iets beters te vinden is? Wat je situatie ook is, bij Move Hairsolutions geldt: durf te vragen! Ons team staat voor je klaar.

Bel of mail ons
Plan een gratis intake