Alopecia universalis

Alopecia universalis staat voor: volledig haarverlies

Alopecia universalis staat voor: volledig haarverlies. Bij deze vorm van alopecia verlies je niet alleen je hoofdhaar, ook de haarwortels elders op je lichaam worden aangetast.

Alopecia universalis staat voor: volledig haarverlies. Naast je hoofdhaar, worden ook de haarwortels elders op je lichaam aangetast.


Alopecia universalis staat voor: volledig haarverlies. Bij deze vorm van alopecia verlies je niet alleen je hoofdhaar, ook de haarwortels elders op je lichaam worden aangetast. Wenkbrauwen en wimpers vallen uit, maar ook bijvoorbeeld schaamhaar, okselhaar en zelfs dons)haartjes op de rest van je lichaam kunnen verdwijnen.

Gaat het over?

Net als voor veel andere vormen van alopecia geldt ook voor alopecia universalis: het verloop is onvoorspelbaar. De haargroei kan (deels) terugkomen maar ook weer verdwijnen; zie ook de algemene pagina over alopecia. Spontaan herstel is altijd mogelijk. Desondanks geldt meestal: hoe langer het wegblijft, hoe kleiner de kans op herstel.

Oorzaken

Zie ook de algemene pagina over alopecia: het betreft meestal een storing in het immuunsysteem. De haarwortels ontsteken; er groeien dan geen haren meer uit of alleen nog misvormde, broze haren. Waarom dat gebeurt, is niet bekend. Het wordt vaak in verband gebracht met stress, maar dat is niet wetenschappelijk vastgesteld.

Oplossingen

Je begrijpt: als er zo weinig bekend is over de oorzaken, is er ook weinig bekend over oplossingen. Al bieden dermatologen diverse soorten behandelingen aan en brengt de farmaceutische industrie ook allerlei middeltjes op de markt, toch is er geen wetenschappelijk bewezen effectieve oplossing. Dat neemt echter niet weg dat er mensen zijn die baat hebben ervaren bij een middel of een behandeling. Tot zover het slechte nieuws. Don't shoot the messenger: wij weten uit eigen ervaring wat het is om je haar te verliezen! We hebben het zelf aan den lijve ervaren, we weten dat je alles wilt proberen om ervan af te komen, we kennen de impact die haarverlies heeft op je leven. Maar we weten ook wat je eraan kunt doen. Want dit is het goede nieuws: je kunt er desondanks goed uitzien en leven zoals je gewend was, zonder al te veel beperkingen. Er zijn allerlei oplossingen voor je haar, je wenkbrauwen en je wimpers, waarmee je een nieuwe versie van je vertrouwde zelf kunt worden.

Haarwerken voor alopecia universalis

Bij deze vorm van alopecia loont het om te investeren in een goed haarwerk, dat niet snel slijt en dat je langere tijd kunt dragen. Daarom kiezen veel vrouwen met alopecia universalis voor een haarwerk van een goede kwaliteit echthaar. Maar ook andere soorten haar kunnen een prima oplossing zijn. Laat je goed informeren over soorten haar, monturen en bevestigingen, zodat je de oplossing kiest die het beste bij jou en je leefstijl past. En bij je portemonnee natuurlijk: een goede zorgverzekering kan een aanzienlijk deel bijdragen in de kosten.

Wenkbrauwen voor alopecia universalis

Wenkbrauwen zijn heel bepalend voor je uitstraling. Met permanent make-up (PMU) kun je mooie nieuwe wenkbrauwen laten zetten. PMU brengt pigmenten aan in de bovenste huidlagen, dus iets oppervlakkiger dan een tatoeage. Het pigment vervaagt langzaam; je moet het ongeveer elke twee jaar bijwerken. Laat je adviseren over de kleur die bij je haarwerk past en het model dat bij je gezicht past. Er zijn verschillende technieken (o.m. hairstroke, 3D-techniek, schaduwtechniek) met elk hun eigen effect.

Wimpers voor alopecia universalis

Wimpers vervangen is iets lastiger. Plakwimpers zijn in principe gemaakt om langs bestaande wimpers aan te brengen. Toch kan het, maar het vergt enige oefening en het gebruik van de juiste lijm. Overigens kun je het ontbreken van wimpers ook minder opvallend maken met eyeliner/permanent make-up rond je ogen.

Dit kan Move Hairsolutions voor je betekenen

We denken mee over welke soort haarwerk voor jou het meest geschikt is en maken je wegwijs in de verschillende mogelijkheden. We adviseren je over zorgkostenverzekeringen. Voor permanent make-up kun je terecht bij onze PMU-specialiste. We leveren kunstwimpers en lijm van topkwaliteit; voor aanbrenginstructies kun je regelmatig terecht op onze open dagen. Weet je je niet goed raad met de impact die alopecia op je leven heeft, kun je het gesprek aangaan met onze (ervaringsdeskundige!) haarpsycholoog Saskia.

Heb je alopecia universalis en ben je op zoek naar oplossingen voor je uiterlijk? Kom gerust bij ons langs. Ons uitgangspunt: je hebt recht op een goed en eerlijk advies. We dragen er graag aan bij dat je je niet meer onzeker voelt en weer leuke dingen gaat doen, zonder zorgen over je haar. Maak een afspraak.

Neem contact op

Ben je voor het eerst op zoek naar een haaroplossing en vraag je je af wat er voor jou mogelijk is? Of ben je niet tevreden met je huidige haaroplossing en vraag je je af of er iets beters te vinden is? Wat je situatie ook is, bij Move Hairsolutions geldt: durf te vragen! Ons team staat voor je klaar.

Bel of mail ons
Plan een gratis intake