Welke soorten haar zijn er voor je haarwerk? Waar moet je op letten? Waaraan herken je synthetisch echthaar? Lees hieronder meer.
Twee belangrijke voordelen van synthetische haarwerken zijn: het model zit er al in, en (2) het kost je minder dan een haarwerk van echt haar. Een prima oplossing dus als je tijdelijk bent aangewezen op een haarwerk, bijvoorbeeld vanwege een chemotherapie of een plotselinge alopecia areata. Nadelen zijn er ook. De synthetische haarwerken blijven minder lang mooi. Vooral waar de vezels wrijving ondergaan; op je schouders - worden ze stugger en gaan ze klitten of vervilten. Je haarwerkspecialist kan dit onderhouden met stoombeurten, maar na verloop van tijd moet deze stoombeurt steeds vaker herhaald worden en bovendien gaat het model (slag of krullen) er dan ook langzaam uit. Bij korte modellen heb je hier minder last van, omdat er minder wrijving is en dus minder vervilting. Vrouwen die dagelijks een synthetisch haarwerk dragen, kiezen daarom vaak voor een korter model of vervangen hun haarwerk vaker (bijv. twee per jaar).
De meeste synthetische vezels kunnen niet tegen hitte. Dat betekent dat je er niet goed mee naar de sauna kunt, maar ook dat je op moet passen met krultangen en fohns. Pas op want de temperatuurafstelling komt heel precies; je zult de eerste niet zijn bij wie het haar in elkaar schrompelt vanwege verhitting! De allernieuwste synthetische vezels kunnen er beter tegen (krultang tot 150 graden); laat je goed voorlichten en neem geen risico.