Alopecia Universalis - MoveHs | MoveHs

Alopecia Universalis

Alopecia universalis staat voor: volledig haarverlies. Bij deze vorm van alopecia verlies je niet alleen je hoofdhaar, ook de haarwortels elders op je lichaam worden aangetast. Wenkbrauwen en wimpers vallen uit, maar ook bijvoorbeeld schaamhaar, okselhaar en zelfs (dons)haartjes op de rest van je lichaam kunnen verdwijnen.

Gaat het over?

Net als voor veel andere vormen van alopecia geldt ook voor alopecia universalis: het verloop is onvoorspelbaar. De haargroei kan (deels) terugkomen maar ook weer verdwijnen; zie ook de algemene pagina over alopecia.

Spontaan herstel is altijd mogelijk. Desondanks geldt meestal: hoe langer het wegblijft, hoe kleiner de kans op herstel.

Oorzaken

Zie ook de algemene pagina over alopecia: het betreft meestal een storing in het immuunsysteem. De haarwortels ontsteken; er groeien dan geen haren meer uit of alleen nog misvormde, broze haren. Waarom dat gebeurt, is niet bekend. Het wordt vaak in verband gebracht met stress, maar dat is niet wetenschappelijk vastgesteld.

Oplossingen

Je begrijpt: als er zo weinig bekend is over de oorzaken,  is er ook weinig bekend over oplossingen. Al bieden dermatologen diverse soorten behandelingen aan en brengt de farmaceutische industrie ook allerlei middeltjes op de markt, toch is er geen wetenschappelijk bewezen effectieve oplossing. Dat neemt echter niet weg dat er mensen zijn die baat hebben ervaren bij een middel of een behandeling.

Tot zover het slechte nieuws. Don’t shoot the messenger: wij weten uit eigen ervaring wat het is om je haar te verliezen! We hebben het zelf aan den lijve ervaren, we weten dat je alles wilt proberen om er vanaf te komen, we kennen de impact die haarverlies heeft op je leven.

Maar we weten ook wat je er aan kunt doen. Want dit is het goede nieuws: je kunt er desondanks goed uitzien en leven zoals je gewend was, zonder al te veel beperkingen. Er zijn allerlei oplossingen voor je haar, je wenkbrauwen en je wimpers, waarmee je een nieuwe versie van je oude zelf kunt worden.

Haarwerken voor alopecia universalis

Bij deze vorm van alopecia loont het om te investeren in een goed haarwerk, dat niet snel slijt en dat je langere tijd kunt dragen. Daarom kiezen veel vrouwen met alopecia universalis voor een haarwerk van een goede kwaliteit echthaar. Maar ook andere soorten haar kunnen een prima oplossing zijn. Laat je goed informeren over soorten haar, monturen en bevestigingen, zodat je de oplossing kiest die het beste bij jou en je leefstijl past. En bij je portemonnee natuurlijk: een goede zorgverzekering kan een aanzienlijk deel bijdragen in de kosten.

Wenkbrauwen voor alopecia universalis

Wenkbrauwen zijn heel bepalend voor je uitstraling. Met permanent make-up (PMU) kun je mooie nieuwe wenkbrauwen laten zetten. PMU brengt pigmenten aan in de bovenste huidlagen, dus iets oppervlakkiger dan een tatoeage. Het pigment vervaagt langzaam; je moet het ongeveer elke twee jaar bijwerken. Laat je adviseren over de kleur die bij je haarwerk past en het model dat bij je gezicht past. Er zijn verschillende technieken (o.m. hairstroke, 3D-techniek, schaduwtechniek) met elk hun eigen effect.

Wimpers voor alopecia universalis

Wimpers vervangen is iets lastiger. Plakwimpers zijn in principe gemaakt om langs bestaande wimpers aan te brengen. Toch kan het, maar het vergt enige oefening en het gebruik van de juiste lijm. Overigens kun je het ontbreken van wimpers ook minder opvallend maken met eyeliner/permanent make-up rond je ogen.

Dit kan Movehs voor je betekenen

  • We denken mee over welke soort haarwerk voor jou het meest geschikt is en maken je wegwijs in de verschillende mogelijkheden.
  • We adviseren je over
  • Voor permanent make-up kun je terecht bij onze PMU-specialiste.
  • We leveren kunstwimpers en lijm van topkwaliteit; voor aanbrenginstructies kun je regelmatig terecht op onze open dagen.
  • Weet je je niet goed raad met de impact die alopecia op je leven heeft, kun je het gesprek aangaan met onze (ervaringsdeskundige!) haarpsycholoog Saskia.

Heb je alopecia universalis en ben je op zoek naar oplossingen voor je uiterlijk? Kom gerust bij ons langs.
Ons uitgangspunt: je hebt recht op een goed en eerlijk advies.
We dragen er graag aan bij dat je je niet meer onzeker voelt en weer leuke dingen gaat doen, zonder zorgen over je haar

Vraag een gratis intake aan.

5/5

Wat een geweldig bedrijf! Viola en Danique begrijpen de mensen met haarproblemen en doen er met veel liefde alles voor om de mensen weer mooi en blij te maken!

5/5

Al jaren heb ik last van haarverlies. Omdat ik niet anders gewend was, stond ik er niet bij stil dat er iets aan de hand zou kunnen zijn. Ik dacht dat dit gewoon iets was dat bij mij hoorde.

MoveHs
H. ter Kuilestraat 131
Operetteweg 7
7547 BC Enschede
1323 VJ Almere

Copyright 2012 - 2018 MoveHs Pure & Natural Hair Solutions | Leverings Voorwaarden | Sitemap